Grundet sygdom er webshoppen og vores fysiske butik midlertidigt lukket for nye ordrer.
Eksisterende ordrer og henvendelser bliver behandlet.
Vi glæder os til at genåbne shoppen omkring d. 20. maj – hold øje her på siden.
Hjem » Damascus stål
Japansk damascus stål – damask stål – kært barn mange navne. Dette er efter min ringe mening det bedste af det bedste. Lagene ligger på begge sider af knivene og der en mange muligheder. Eks 37, 67, 69,101,161 og 193 lag. Og jo man kan mærke forskel på knivene ( det burde man vel også kunne ). Selvfølgelig er skære stålet vigtigt – især hver mange Rockwell – kulstof indhold der er i skære stålet. Ofte sider man at jo mere kulstof jo skarpere kan knivene blive. Og det betyder også at der lettere kommen “skår” i knivene. Ikke at det betyder noget – desværre er det nok det man fokuserer på når det er sket.
De meget små “skår” kommer ofte hvis man rammer noget hårdt – det kunne jo være ben af en slagt. Fisk, kylling, lamme kølle mm
Så pas venligst på – ellers er der jo også muligheden for at slibe knivene. Vi anbefaler slibesten, elektrisk knivsliber og for nogle også strygestål der passer til knivene. Her bl.a andet også keramisk slibesten.
Og når du har slebet dine knive så er det en rigtig god ide at passe lidt på – for nu er dine gode knive blevet meget skarpe.
Velbekomme